Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2022 02:34 - 18+.РУСКИ БОГОВЕ ВЕЩАЯТ.БЕЗ НЕФТ ДО 1 ГОДИНА ИЗЧЕЗВАТ.БЪЛГАРИЯ.ЕВРОПСКИ СЪЮЗ.ЙЕЛОУСТОНСКО-МЕКСИКАНСКИ РАЗЛОМ.Страшнu вuдеa.ooo...
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1994 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 19.03.2022 03:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Страшно видео: РУСКИ БОГОВЕ ВЕЩАЯТ:
БЕЗ НЕФТ ЗА 1 ГОДИНА ИЗЧЕЗВАТЕ В РАЗМИРИЦИ:
БЪЛГАРИЯ БАРАБАР ГАНЬО С ЕВРОПСКИ СЪЮЗ:
image
ЙЕЛОУСТОНСКО-МЕКСИКАНСКИ РАЗЛОМ ОПУСТОШАВА ЗЕМИТЕ ОТ АЛЯСКА ДО МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ...
image

   Изригване в Йелоустоун ще разруши зона в радиус от 1000 километра около епицентъра. Тук жителите на почти целия американски северозапад (град Сиатъл) и част от Канада (градовете Калгари, Ванкувър) са в непосредствена опасност.

На територията от 10 хиляди квадратни метра. километри ще бушуват потоци гореща кал, т.нар. "пирокластична вълна" Този най-смъртоносен продукт от изригването ще възникне, когато налягането на лавата, удряща се високо в атмосферата, отслабне и част от колоната се срути в околността в огромна лавина, изгаряйки всичко по пътя си. Ще бъде невъзможно да оцелеем в пирокластични потоци. При температури над 400° Човешките тела просто ще кипнат, плътта ще се отдели от костите. 
   Горещата каша ще убие около 200 хиляди души в първите минути след началото на изригването. Освен това поредица от земетресения и цунами ще донесат огромни загуби, които ще провокират експлозия. Те вече ще отнемат десетки милиони животи по целия свят. Това е при условие, че северноамериканският континент изобщо не минава под вода, подобно на Атлантида.

Тогава облакът от пепел от вулкана ще започне да се разпространява в ширина. В рамките на един ден цялата територия на Съединените щати до Мисисипи ще бъде в зоната на бедствие. В същото време вулканичната пепел е не по-малко опасно явление. Пепелните частици са толкова малки, че нито марлевите превръзки, нито респираторите ги предпазват от тях. След като попадне в белите дробове, пепелта се смесва със слуз, втвърдява се и се превръща в цимент ...
   В резултат на изхвърлянето на пепел територии, разположени на хиляди километри от вулкана, могат да бъдат в смъртна опасност. Когато слоят вулканична пепел достигне дебелина от 15 см, натоварването на покривите ще стане твърде голямо и сградите ще започнат да се рушат. Смята се, че от 1 до 50 души във всяка къща ще загинат незабавно или ще бъдат сериозно ранени. Това ще бъде основната причина за смъртта в обходените райони около Йелоустоун, където пепелният слой ще бъде не по-малко от 60 см.
   Дебел слой пепел ще покрие почти цялата територия на САЩ от Монтана, Айдахо и Уайоминг, които ще бъдат изтрити от лицето на Земята... до Айова и Мексиканския залив.
   Озоновата дупка над континента ще нарасне до такъв размер, че нивото на радиация ще се доближи до Чернобил. Цяла Северна Америка ще се превърне в изгорена земя. Южната част на Канада също ще бъде сериозно засегната

...
   Според състава на суровия нефт и в зависимост от търсенето на пазара, рафинериите могат да произвеждат различни нефтопродукти. Най-големият дял на нефтопродукти се използва като „преносители на енергия“, например различни видове мазут и бензин.

   Тези горива включват или могат да бъдат смесени, за да се получи керосин, дизел и други тежки горива.
   По-тежките (по-малко летливите) частици също могат да бъдат използвани за производство на асфалт, катран, парафин, смазки и други тежки масла.
   Рафинериите, също така, произвеждат други химикали, някои от които се използват в химични процеси за получаването на пластмаси и други полезни материали.
   Тъй като петролът често съдържа няколко процента молекули, съдържащи сяра, последната често се произвежда като вторичен продукт. 
   Въглерод, под формата на петролен кокс, и водород също могат да се произвеждат като нефтени продукти. Произведеният водород често се използва като междинен продукт за други процеси в нефтената рафинерия, като например крекинг и хидрообезсеряване.

   Нефтените рафинерии смесват различни суровини, добавят подходящи добавки, предоставят краткосрочно съхранение и приготвят за масово товарене на камиони, баржи, кораби и влакове.
  • Газови горива като пропан, съхранявани и превозвани течни и под налягане в специализирани влакове към дистрибутори.
  • Течни смесени горива (автомобилен бензин, керосин, дизелово гориво, бои, почистващи препарати). Превозват се чрез баржи, влакове или танкери. Могат да се превозват регионално чрез специални тръбопроводи, особено самолетно гориво до големи летища.
  • Смазки (леки машинни масла, моторни масла, грес, добавящи вискозитетни стаблизатори), обикновено транспортирани заедно към опаковъчни предприятия.
  • Парафин, използван при пакетирането на замразени храни. Могат да се превозват заедно до опаковъчни предприятия.
  • Суров восък, съставен от смес от нефт и восък, използван като предшественик на парафина, свещи, покрития против ръжда и парни бариери.
  • Сяра, вторичен продукт от премахването на сярата от петрола, съдържат процент сероорганични съединения.
  • Катран, за превозване към опъковъчни предприятия и за използване при строежи на покриви.
  • Асфалт, използван като спойка за чакъл при образуването на асфалтобетон, който се използва в пътните настилки и други.
  • Петролен кокс, използван в някои въглеродни продукти, като например електроди или като твърдо гориво.
  • Петролни дестилати и суровини за производство на полимери и фармацевтични продукти. Такива са например етилена и бензен-толуен-ксилените.
  Вторични продукти
   Над 6000 артикули се произвеждат от вторични продукти на петрола. Сред тях са торове, покрития за подове, парфюмиинсектицидипетролатумсапун и други.








Гласувай:
11



1. stefbelchev - Пепелта от Йелоустоун погубва оцелелия туземец мъчително:
19.03.2022 03:25
Пепел от Йелоустоун ще започне да се разпространява в ширина. В рамките на един ден цялата територия на Съединените щати до Мисисипи ще бъде в зоната на бедствие. В същото време вулканичната пепел е не по-малко опасно явление. Пепелните частици са толкова малки, че нито марлевите превръзки, нито респираторите ги предпазват от тях. След като попадне в белите дробове, пепелта се смесва със слуз, втвърдява се и се превръща в цимент ...
цитирай
2. bojil - "Руските богове" са ...
19.03.2022 04:23
"Руските богове" са езически сатани- нашият християнски Бог ще ги изпепели,така че не се бой а им се присмивай!
цитирай
3. usamus - Но... Това е садистично, ако се случи заради човешка намеса. Примерно подпийнал индианец хвърли калъп избухлива смес в пукнатина там
19.03.2022 15:31
stefbelchev написа:
Пепел от Йелоустоун ще започне да се разпространява в ширина. В рамките на един ден цялата територия на Съединените щати до Мисисипи ще бъде в зоната на бедствие. В същото време вулканичната пепел е не по-малко опасно явление. Пепелните частици са толкова малки, че нито марлевите превръзки, нито респираторите ги предпазват от тях. След като попадне в белите дробове, пепелта се смесва със слуз, втвърдява се и се превръща в цимент ...

цитирай
4. planinitenabulgaria - Пожелавам Ви мокър сън с Путин в най-атомната му подводница!
19.03.2022 23:28
!
цитирай
5. pensioners - Зелено, зелено, зелено. Вечни зелени, а вътре...гнили, гнили, гнили, oooо!
20.03.2022 15:16
ОТКРОВЕНИ ХАЙВАНСКИ ГЛУПАЦИ,
ПОД ЧЕЛА ИМ - ХАРДВАРДСКИ ЗНАЦИ,
УПРАВЛЯВАТ ЖАЛКИ ЗАГУБЕНЯЦИ.
В ИМЕТО НА ТЪПИ СОРОСНЯЦИ.
С ЖЕНДЪРСКИ КОСТЮМИ И КАЛПАЦИ...
Мам...ви, коп-елдаци!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1952526
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6573
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930