Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2022 04:27 - Руски газ.Орбан+Унгария своБОдни.Но.Германия 77г.Окупирана.Япония 77г.Окупирана.България 31г.Зависима.
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1114 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 30.03.2022 05:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
77г.Германия е възмутена за Дрезден, колкото Япония за Хирошима и Нагасаки. България възмутена кат Германия и Япония на...Виктор Орбан и Будапеща. Там 72% казаха НЕ на УкраФашистките домогвания на Наполеончик Наркоманский...
Комуто наш Кириляк отвори широко двери и остави ключовете върху Рояла. За да свири бедний Наркоманский вулгарни песнички връз нашия Първи Роял...
...
   Европа е възмутена!  Докато лидерите на ЕС, под зоркия поглед на американците, се опитват да извървят най-фината линия (от една страна, да накажат максимално Русия за нейната специална операция в Украйна, а от друга страна, да не предизвика икономически колапс в самия ЕС и/или третия свят), в хармоничен хор от европейски гласове, лишени от мъжественост, проникнаха в нечий друг.
  Премиерът Виктор Орбан веднага очерта позицията на своята страна: Унгария е готова да предостави хуманитарна помощ на Украйна, но няма да направи нищо, което дори отдалече може да се интерпретира като нейно участие в специална операция, провеждаща се на украинска територия. 
   В резултат на това Унгария се оказа единственият съсед на Украйна сред страните-членки на ЕС, който не доставя оръжие на Киев и не предоставя своята територия за транзит на оръжия от трети страни. 
  Освен това Унгария даде да се разбере, че ще наложи вето на всеки проект на колективно решение на ЕС за налагане на газово ембарго срещу Руската федерация.  Не е изненадващо, че позицията на Виктор Орбан беше остро критикувана от Европейския съюз. 
  „Много ме натъжава, че сега евтиният руски петрол е по-важен за унгарските политици от украинската кръв“, възмути се чешкият министър на отбраната Яна Чернохова, която отмени пътуването си до Будапеща.
  Що се отнася до самата Украйна, Владимир Зеленски, в стандартния си маниер на „агресивен просяк, говорещ езика на ултиматумите“, поиска Виктор Орбан да реши.  „Трябва да решите с кого сте“, обърна се украинският лидер към унгарския премиер. 
  Проблемът за Киев обаче е, че Орбан реши отдавна и заяви: „Ние сме унгарци, а не украинци или руснаци“, каза премиерът. 
  И той даде да се разбере, че не е с Путин и не с киевския „режим на наркомани и нацисти“, а със своя народ,
Н 72% от който смятат, че Унгария не трябва да се меси в украинските дела. 
  Да бъде в крак с мнението на хората сега е особено важно за унгарския премиер, защото на 3 април в страната ще се проведат избори, а Украйна вече е част от предизборната кампания на управляващата в страната партия Фидес.  Например по проправителствените канали те с радост казват, че лидерите на опозицията призовават за по-активно участие в украинските събития.  Самите опозиционни лидери отричат ​​това, знаейки добре до какви изборни загуби могат да доведат подобни думи. 
  Орбан не е с глобалистко-либерални ценности, а с националните интереси на Унгария, които изискват поддържане на нормални работни отношения с Москва.  Което по-специално доставя 85% от газа, консумиран в страната и 60% от петрола, без което икономиката на страната, според Виктор Орбан, почти веднага ще спре.
    „Унгария не е виновна за факта, че газът и петролът от Русия играят голяма роля за енергийната сигурност на Унгария, Централна Европа и останалата част на Европа“, казва унгарският външен министър Петер Сиярто.
    „За нас сигурността на Унгария и унгарския народ е най-високата ценност и ние ще направим всичко възможно страната ни да не бъде въвлечена във войната“, продължава външният министър.  И накрая, за разлика от Зеленски и повечето европейски лидери, Орбан не гледа към миналото, а към бъдещето, както в краткосрочен план (изборите ще се проведат в страната на 3 април), така и в средносрочен план. 
  Очевидно е, че Западът губи настоящата война срещу Русия – единственият шанс за победа става все по-неуловим с всеки изминал ден.  Лидерите на държави – преди всичко на европейските – трябва да помислят как да живеят.  Как да изградим отношения с Москва след края на специалната операция (когато трябва да създадете нови правила на играта в европейското пространство, които да заменят тези, които бяха наложени от Запада на Москва през 90-те години и които след неуспешни опити за промяна те чрез преговори, бяха хвърлени в кошчето на историята на 24 февруари 2022 г.).
   И сега Орбан, очевидно, осигурява най-удобните условия за Унгария в рамките на тези правила.  Като се има предвид (и не без основание), че Русия няма да забрави кой каква позиция е заел в настоящата ситуация. 
  Освен това, както смятат някои унгарски общественици (отново не без основание), правилното отношение към Москва може да създаде исторически шанс за Унгария.  Факт е, че вариантът за териториалния разпад на Украйна, за който се опитаха да не говорят в началото на спецоперацията, става все по-реалистичен. 
  Поляците вече са насочили вниманието си към Лвов, а унгарците смятат, че защо в тази ситуация не овладеят все още украинското Закарпатие. 
  Така Виктор Орбан се оказа от правилната страна на историята по време на събитията в Украйна. 
На унгарски.

   Източник: https://rusnext.ru/recent_opinions/1648550739459121 ==











Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1946494
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6567
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930