Постинг
23.07.2018 11:52 -
Провансалски хляб без месене
Здравейте,
Днес споделям една рецепта за домашен хляб.Лесно бързо и много вкусно.Ако и вие не се чувствате сигурно в уменията си в кухнята,не се притеснявайте -няма как да сгрешите с тази рецепта,тъй като не се изисква никакво месене,а само няколко лесни стъпки.
Необходими съставки :
- 25 грама мая
- 1,5 супени лъжици сол за тестото
- едра сол за поръсване
- 800 мл вода
-1 кг брашно (изцяло бяло или пък примесено със спелта- въпрос на вкус)
- розмарин,риган или мащерка
- зехтин
Начин на приготвяне :
Разтворете маята и солта в хладка вода.
Добавете 1 кг.брашно по ваш избор и смесете добре докато течността не се абсорбира от брашното.Покрийте с чиста влажна кърпа и оставете да втаса поне 4 час. Аз обикновено оставям тестото цяло нощ и го пека на сутринта.Не съм пробвала да го оставям само 4 часа,но предполагам ,че и това ще е достатъчно.
На следващата сутрин или пък след четири часа,загрейте фурната на 250 градуса.
Внимателно махнете кърпата и изсипете тестото в тава,покрита с хартия за печене.Не е нужно да го месите или оформяте.
Поръсете с едра сол и подправки по ваш избор и сложете да се пече за 20 мин на 250 градуса с вентилатор.
След 20 минути извадете питката и я намажете със зехтин.Намалете температурата на 220 градуса и я сложете да се пече за още 10 минути докато не придобие златист цвят и хрупкава коричка.
Днес споделям една рецепта за домашен хляб.Лесно бързо и много вкусно.Ако и вие не се чувствате сигурно в уменията си в кухнята,не се притеснявайте -няма как да сгрешите с тази рецепта,тъй като не се изисква никакво месене,а само няколко лесни стъпки.
Необходими съставки :
- 25 грама мая
- 1,5 супени лъжици сол за тестото
- едра сол за поръсване
- 800 мл вода
-1 кг брашно (изцяло бяло или пък примесено със спелта- въпрос на вкус)
- розмарин,риган или мащерка
- зехтин
Начин на приготвяне :
Разтворете маята и солта в хладка вода.
Добавете 1 кг.брашно по ваш избор и смесете добре докато течността не се абсорбира от брашното.Покрийте с чиста влажна кърпа и оставете да втаса поне 4 час. Аз обикновено оставям тестото цяло нощ и го пека на сутринта.Не съм пробвала да го оставям само 4 часа,но предполагам ,че и това ще е достатъчно.
На следващата сутрин или пък след четири часа,загрейте фурната на 250 градуса.
Внимателно махнете кърпата и изсипете тестото в тава,покрита с хартия за печене.Не е нужно да го месите или оформяте.
Поръсете с едра сол и подправки по ваш избор и сложете да се пече за 20 мин на 250 градуса с вентилатор.
След 20 минути извадете питката и я намажете със зехтин.Намалете температурата на 220 градуса и я сложете да се пече за още 10 минути докато не придобие златист цвят и хрупкава коричка.
Вълнообразно
Наринато от боклука -и премирано с висок...
Храната, отглеждана в космоса, се оказа ...
Предай нататък
Храната, отглеждана в космоса, се оказа ...
Предай нататък
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1
Архив