Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 11:48 - Bitcoin-1.Иновативна платежна мрежа с нов вид Р2Р-пари, с отворен код.Моментални Р2Р-транзакции.Плащания навсякъде по света.Никакви/или ниски такси за обработka
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 266 Коментари: 0 Гласове:
0



image ---Bitcoin-1  www.google.fr/search
---Биткойн-иновативна платежна мрежа с нов вид пари-Р2Р-пари с отворен код bitcoin.org/bg/ --Моментални Р2Р транзакции.Плащания навсякъде по света.Никакви или ниски такси за обработка.
--
погледнете най-общо за  I-Частни лицаII-ФирмиIII-Разработчици I-- bitcoin.org/bg/bitcoin-for-individuals
II--
bitcoin.org/bg/bitcoin-for-businesses
III--
bitcoin.org/bg/bitcoin-for-developers
-
I-Биткойн за потребители

Биткойн е най-лесният начин за размяна на пари на много малка цена.

imageМобилни разплащания с лекота

Мобилното приложение на Биткойн ви позволява да плащате в две опростени стъпки - сканиране и плащане. Няма нужда да се регистрирате, да плъзгате карта, да въвеждате ПИН, нито да подписвате каквото и да е. Всичко, което трябва да направите, за да получите Биткойн плащане, е да покажете QR кода във вашия Биткойн портфейл и вашият приятел да го сканира. Или може просто да докоснете двата телефона един с друг (това става чрез NFC радио технологията).

imageСигурност и контрол над парите ви

Биткойн сделките са обезпечени с висока степен на криптиране, близка до тази при военните. Никой не може да ви задължи с пари или да направи плащане от ваше име. Така че, стига да сте взели необходимите мерки за защита на вашия портфейл, Биткойн може да ви даде пълен контрол върху вашите парите и високо ниво на защита срещу много видове измами.

imageРаботи навсякъде, по всяко време

Точно както при електронната поща, не е необходимо членове на семейството ви да ползват същия софтуер или доставчик на услуга. Нека всеки използва любимите си, защото всички те са съвместими, тъй като използват една и съща технология. Мрежата на Биткойн никога не почива, дори по празниците!

imageБързи международни плащания

Биткойните могат да бъдат изпратени от Африка до Канада за 10 минути. Няма банка по средата, която да забавя процеса, да налага потресаващи такси или пък да спре превода поради каквато и да е причина. Може да се разплатите със съседа си по същия начин, по който изпращате пари на семейството си в чужбина!

imageНикакви или минимални такси

Биткойн ви позволява да извършвате и получавате плащания с изключително ниски разходи за услугата. Няма задължителна такса, с изключение на случаите, когато се извършват плащания на много малка стойност. Все пак е препоръчително да изберете да заплатите по-висока такса, за да може вашата транзакция да бъде потвърдена по-бързо и за да възнаградите финансово хората, които поддържат мрежата.

imageЗащитете вашата самоличност

При Биткойн няма номер на кредитната карта, който може да бъде открит от някой злонамерен човек с цел злоупотреба. Всъщност е възможно да направите плащане без да разкриете самоличността си, почти както е при използването на пари в брой. Все пак имайте предвид, че трябва да положите някакво усилие, за да защитите личните си данни.

II-Биткойн за бизнес

Биткойн е много сигурен и евтин начин за осъществяване на разплащания.

imageС най-ниски такси

Високата криптографска сигурност на Биткойн му позволява да извършва операции по много ефективен и евтин начин. Вие имате възможност да извършвате и получавате плащания, използвайки Биткойн мрежата без почти никакви такси. В повечето случаи, таксите не са необходими, но се препоръчват с цел по-бързо потвърждение на транзакцията.

imageЗащита срещу измами

Всеки бизнес, който приема кредитни карти или плащания чрез PayPal е запознат с проблема с плащанията, които биват отменени по-късно. Резултатът от такива измами е ограничен достъп до съответната стока или услуга и по-високи цени, което вреди на купувача. Плащанията с Биткойн са необратими и сигурни, което означава, че търговците вече не трябва да покриват излишни разходи за измамите на други хора.

imageБързи международни преводи

Биткойните могат да бъдат изпратени от Африка до Канада за 10 минути. Всъщност биткойните не съществуват физически, за това е възможно да изпратите колкото искате от тях, където пожелаете по света, без ограничения, забавяния или прекомерни такси. Няма банки-посредници, които да ви карат да чакате три работни дни.

imageНе се изисква PCI стандарт

Приемането на кредитни карти онлайн обикновено изисква задълбочени проверки за сигурност, които са съобразени със стандарта PCI. Биткойн също изисква да защитите портфейла си и вашите заявки за плащане. Въпреки това, вие не носите отговорностите и разходите, които идват от обработката на поверителна информация на клиентите ви, като номера на кредитни карти.

imageОткрийте нови хоризонти в бизнеса ви

Биткойн е разрастващ се пазар от нови потребители, които търсят начини да употребят монетите си. Приемането им е много добър начин да намерите нови клиенти и да откриете нови хоризонти пред вашия бизнес. Приемането на нов разплащателен метод се е доказало като доста разумна практика при развитието на онлайн бизнеса.

imageМножествен подпис

Биткойн включва и функция за множествен подпис, която позволява биткойните да бъдат изразходвани само ако дадена подгрупа на група от хора разреши транзакцията. Това може да се използва от съвета на директорите, за да попречи на всеки член да направи разходи, без достатъчно съгласие от останалите членове, както и да се проследи кои членове са разрешили всяко плащане.

imageСчетоводна прозрачност

Много организации са задължени да представят счетоводни документи за дейността си. Използване на Биткойн ви позволява да предложите най-високо ниво на прозрачност, тъй като имате възможност да предоставите информация на членовете си, която да покаже и потвърди вашите транзакции и финансов баланс. Организациите с нестопанска цел могат също да позволят на обществеността да види колко дарения получават.

III-Биткойн за разработчици

Биткойн може да се използва за изграждане на невероятни неща. Или просто да отговори на вашите прости нужди.

imageНай-простата платежна система

Освен ако плащането трябва да бъде свързано с автоматични фактури, приемането на пари е лесно, както и изпращането на биткойни: връзка или показване на QR код. Този прост начин е достъпен за всеки потребител и отговаря на нуждите на голям брой клиенти, а когато се прави публично, е особено подходящ за прозрачни дарения.

imageМного приложно-програмни интерфейси от трети страни

Съществуват много услуги за обработка на плащания от трети страни, които осигуряват приложно-програмни интерфейси. Няма нужда да съхранявате биткойни на вашия компютър и да се справяте със сигурността, която се изисква. Освен това, повечето от тези приложно-програмни интерфейси ви позволяват да обработвате фактури и да обменяте биткойни в местната валута на конкурентна цена.

imageМожете да бъдете вашата собствена финансова система

Ако не използвате API от трети страни, вие може да интегрирате Биткойн сървър директно във вашите приложения. Така може да се превърнете в вашата собствена банка, която извършва парични разплащания. С всички отговорности, които произтичат от това, вие ще имате възможност да изграждате системи, така че да осъществявате сделки без почти никакви такси.

imageБиткойн адреси за проследяване на фактури

Биткойн създава уникален адрес за всяка транзакция. Така ако искате да изградите разплащателна система, свързана с фактури, ще трябва просто да създавате и контролирате Биткойн адрес за всяко плащане. Никога не използвайте един и същи адрес за повече от една транзакция.

imageГоляма част от сигурността е от страната на клиента

Повечето части на сигурността се обработват от протокол. Това означава, че няма нужда от спазване на PCI и откриването на измами е необходимо, само когато услугите или продуктите се доставят незабавно. Съхраняването на вашите биткойни в сигурна среда и осигуряването на защитени заявки за плащане от потребителите трябва да бъде основните ви притеснения.

imageЕвтини микро разплащания

Биткойн предлага най-ниските такси за обработване на плащанията и може да се използва за осъществяване на микро транзакции на стойност, по-малка от няколко долара. Биткойн позволява да бъдат създадени иновативни онлайн услуги , които преди не можеха да съществуват заради финансови ограничения. Те включват различни видове системи за възнаграждения и автоматизирани разплащателни решения.

=== Към Bitcoin-2. Първи стъпки в Биткойнbitcoin.org/bg/getting-startedhttps://bitcoin.org/bg/getting-started
Използването на Биткойн за плащане и получаване на суми е лесно и достъпно за всеки.

I-Как да използвате Биткойн

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1938897
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6555
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031