Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2017 05:11 - ERA.Ameno.Les Visiteurs.За не лесната задача, да скъсаш окончателно с ...ФЕЙСА.За колосалната загуба на време с ФЕЙСА.
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.03.2017 06:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...Разбира се, много по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, за целта на това начинание ще ви трябва воля. Крайната цел е деактивиране на акаунта във ФЕЙСЪ-book.
 
Bинаги можете да дадете да се разбере, че сте имали профил във Facebook, но сте преценили, че времето ви в реалния свят е по-важно.
--------------------------
Защо напуснах Фейсбук? asktisho.wordpress.com/

=========
Как да изтрием завинаги профила си във Facebook

  www.digital.bg/novini/
=========
  Много е лесно да изтриете във Facebook профила си, просто следвайте стъпките описани в тази статия. Предприемете цялостно премахване, ако сте напълно сигурни в това свое решение защото информацията в профила ви ще бъде изтрита безвъзвратно. За да започнете - кликнете в линка към пълната статия, където е разположен Червения бутон с директния линк за изтриване на Facebook:
u-bg.blogspot.fr/kak-da-iztria-napalno-akaunta-si-vav-facebook.html
 
5. Ще ви се отвори страница за премахване на акаунт във Facebook, където на английски ви съобщават, че ако предприемете това действие информацията от профила ви ще бъде загубена безвъзвратно.
  Ако сте сигурни натиснете бутон „Премахване на мая акаунт“. Ще ви се отвори допълнителен прозорец „Трайно изтриване на акаунта“, където трябва да въведете вашата парола, знаците от картинката за проверка на сигурността и да завършите с бутон „ОК“.
  Ще започне процес на деактивиране, който продължава две седмици. През този период от две седмици (14 дни) не трябва да влизате във вашия акаунт защото процеса по деактивиране ще бъде прекъснат и ще трябва да го стартирате отново.

======

======
8 причини да деактивирате Facebook акаунта си
   Несъзнателна пристрастеност
. Facebook формира навици. Като всяко едно нещо, към което хората могат да се пристрастят. Изключително лесно е да се закачите за постоянното ровене в социалните мрежи. Но за разлика от зависимостта от тютюна или други опасни пристрастявания, последствията, до които води прекаляването с Facebook, не се забелязват толкова лесно. Което значи, че вие може и изобщо да не подозирате, че имате проблем.
  Средно жените прекарват по 81 минути на ден във Facebook. Мъжете "се социализират" по 64 минути дневно. Както казват специалистите, Facebook е като кредитната карта - окуражава те да губиш време, с което не разполагаш. По-разумно е просто да не го правите, отколкото по-късно да съжалявате.

  Ниско самочувствие
  Ако все още не сте се самонаказали за качените две кила през уикенда, оставете на Facebook да го направи. Проучвания сочат, че потребителите във Facebook (особено жените) се терзаят от вида на тялото си, сравнявайки го с тези на техни приятели. Огромна част от жените, участвали в специализирани анкети, са отговорили, че когато разглеждат албуми със снимки на техните "приятелки", които изглеждат по-добре от тях, тайно си мечтаят за техните тела.

  Когато си търсите работа
  90% от хората, които проучват и наемат служители, търсят и наблюдават Facebook профилите на кандидатите, а 69% от тях са склонни да не дадат определена работа на някого, само заради активността му в социалната мрежа.
  Други проучвания обаче сочат, че много работодатели смятат, че липсата на акаунт във въпросната социална мрежа е знак за психически проблеми. Да, крайно заключение, но такива са фактите. Може и да си мислите, че точно във вашия профил няма нищо скандално, но никой не знае какво би отблъснало някой бъдещ работодател. Пък и винаги можете да дадете да се разбере, че сте имали профил във Facebook, но сте преценили, че времето ви в реалния свят е по-важно. Подобно заявление логично води до извода, че не сте пристрастени към социалната мрежа, ерго може да имате по-висока продуктивност на работното място.

  Когато кандидатствате за образование
  Ситуацията е подобна на тази с работата. Не искате неграмотността ви да лъсне, още преди дори да сте подали документите си за кандидатстване, нали?

  Когато скъсате с гаджето
  Ако се е случило така, че сте се разделили с гаджето, направете услуга на всички и временно деактивирайте профила си. Никой не би искал да чете лигавите ви сърцераздирателни статуси, в които твърдите, че "сте преживели" въпросния човек, като същевременно непрекъснато го дебнете какво ще публикува. А и никой не ви вярва, че само седмица след раздялата купонясвате зверски. Колкото и снимки да качите във Facebook. Така че се опитайте да се държите като големи хора.

  Facebook завист
  Едва ли ще ви изненадаме, когато ви кажем, че съществува феноменът Facebook-завист. Повечето хора използват социалната платформа, за да споделят моменти, в които са постигнали нещо, триумфират. Не толкова често потребителите са склонни да споделят тъжните и неприятни неща. Но четенето на почти непрекъснат поток от щастие директно провокира негативни реакции у вас самите, защото неминуемо ще сравнявате вашите и чуждите постижения.

  По време на изпити
  Разсейването най-много се отдава на хора, които трябва да учат за изпит. А Facebook се справя изключително добре, когато трябва някой да бъде разсейван. Ако деактивирате акаунта си в седмиците, в които трябва да учите по-интензивно, ще си дадете малко повече самоконтрол и концентрация. Ако чувствате, че нямате нужната воля и имате силно желание да киснете във Facebook, дори след като сте го деактивирали, помолете някой добър ваш приятел да ви смени паролата и да ви каже новата след изпитите.

  За вашата сигурност
  Трябва да ви е ясно, че когато става дума за онлайн общуване, въпросът за сигурността винаги е актуален. Знаете също така, че защитата на данните, която дава Facebook, е доста спорна. Така че, ако не желаете компании, непознати или зложелатели да се ровят из информацията ви във Facebook, най-добре просто изчезнете от социалната мрежа.
......
В наши дни ако нямате Facebook профил, значи нещо не ви е наред. Че как иначе по друг начин хората ще разбират какво ви се е случило, кое е новото ви гадже и т.н.? Може да се каже, че това е екзистенциалната криза на XXI в. - "Ако нещо се случи, а ти не го пуснеш във Facebook, то случило ли се е изобщо?"
  Шегата настрана. Наистина има много хора, които смятат, че социалният живот започва и свършва с активността във Facebook. За тях липсата на профил в социалната мрежа е равна на липса на приятели.
  Онова, за което не си даваме сметка обаче, са някои от негативните последствия, до които води засилената употреба на Facebook. Да, наистина човек може да се свърже със стари приятели и далечни роднини, да намери нова работа или да води някакъв тип дигитален дневник за всичко, което се случва в живота му.

  В голяма част от случаите обаче профилът в най-голямата социална мрежа се превръща в черна дупка - място, където ревността и съревнованието се развиват като кокичета през пролетта. Където самочувствието се подхранва от специално подбрани и тагнати снимки. Всеки от нас рискува да обърка реалната си същност с виртуалната, която винаги е различна.
- Неда Ковачева- div.bg/8 
==





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1951002
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6572
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930