Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 04:32 - купували имоти на кило у нас
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
2



Руски чиновници купували имоти на кило у нас. Това става ясно от имотните декларации за 2011 г., които бяха показани от сайта "Ведомости".  
 
image
Над 100 чиновници са обявили имуществмо в 26 държави. По-заможните руснаци предпочитат имотите в Италия и Испания, но една трета от тях се оказа, че са си взели къщи в България заради ниските цени.

През есента руският парламент ще разгледа поправке в Закона за държавния служител, които забраняват на чиновниците, депутатите, сенаторите, военните от всички нива и хората от техните семейства за имат активи зад граница. Всеки, който не се раздели с имота си в чужбина, ще получи глоба до 10 млн. рубли и може да бъде осъден до 5 години затвор.
  Строгите мерки обаче не притесняват чиновниците, които изобщо не дават признаци, че ще се разделят с къщите си зад граница. Според "Ведомости" повечето държавни служители идват от средите на бизнеса и затова не считат за нужно да крият, че притежават в чужбина. "А собствениците на къщи в България няма и за какво да ги крият - това е несеризона недвижима собственост, която не стурва почти нищо на фона на цените в Москва", пише изданието.
  "Ние искахме да си вземем място, където да расте по-малкият ми син. В този момент това беше най-евтиния имот в страните, където се оглеждахме за къща. Тя е на хубаво място, с добра инфраструктура, топло море, свежи плодове - всичко, което е нужно на детето", обяснява зам. диреркторът на  Агенцията за гарантиране на влоговете Андрей Мельников. Той си е взел дом с площ 101 км. м в Бургас преди около 6 години.
  Депутатът Дмитрий Гудков е избрал България по същата причина. Той си е взел двустаен апартамент от 86 кв. м преди 4 години. "Имотите в България са много по-евтини отколкото у нас, а климатът е много подходящ за децата", обяснява решението си той.
  Съпругата на зам. министъра на финансите Сергей Сторчак има апартамент в Банско. Тя го е купила още през 2008 г. "Това не е моя идея и не е моя покупка. Така я посъветваха приятели, които също си купиха имоти там. Те я закараха, тя видя, че съотношението на цена и качество е феноменално и това предопредели избора й", обясни Сторчак, като допълни, че е бил там точно два пъти.
  
"България не се смята за елитен пазар, не трябва да бъде сравнявана с Монако, Лондон или Ню Йорк", уточнява Георгий Качмазов, който движи интернет-портала за имоти в чужбина Tranio.ru. "Имоти в страната се купуват основно за почивка. Чужденците могат да си вземат имот без никакви трудности", допълва той. Качмазов допълва, че най-скъпите имоти са в София - квадратният метър в столицата върви средно по 750 евро, а в Шумен могат да се намерат къми за 340 евро на кв. м.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1950948
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6572
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930