Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2012 01:05 - ЕДНО АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО ОТ 2005 ГОДИНА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1854 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 05.06.2012 01:23


Даниела Доковска, Георги Атанасов, Ина Лулчева, Цветана Чуклева, Васил Т.Василев, Йорданка Вандова, Димитрина Атанасова, Вяра Мукова, Михаил Бояджиев, Петър Антонов, Златка Стефанова, Георги Сланчев, Яна Даскалова, Иглика Василева, Ирина Недялкова, Никола Атанасов.

Адвокатското дружество Доковска, Атанасов и съдружници е създадено през 2005 година. Дружеството е вписано в регистъра на адвокатските дружества в Софийския градски съд по фирмено дело № 7269/2005 година.

ОСНОВНИ СФЕРИ НА ДЕЙНОСТ - Дружеството предоставя консултации и процесуално представителство в областта на наказателното, гражданското, търговското и административното право.
     Екипът на дружеството – съдружници и асоциирани адвокати, предлага на своите клиенти еднаква възможност да получат квалифицирана правна помощ както в областта на наказателното право, така и в областта на гражданското, в частност търговското право.
                                               Основни сфери на дейност:
- устни и писмени правни консултации;
- пряко участие в подготовката, воденето на преговори и сключване на граждански и търговски сделки;
- процесуално представителство по наказателни, граждански, търговски и административни дела;
Практика на дружеството е осигуряването на текущо правно обслужване на клиенти – търговци и на юридически лица с нестопанска цел.
Дружеството провежда и трайна политика на осигуряване на конституционното право на защита на гражданите, включително и pro bono.
Адвокати-съдружници участват като експерти при подготовката на законопроекти и проекти за подзаконови нормативни актове и при мониторингови проучвания за ефекта от прилагането на действащото в страната законодателство.

imageДоковска, Атанасов и съдружници Адвокатско дружество
България, София 1303, ул. "Марко Балабанов" No. 4A, ет. 3-5
Тел.: (+359 2) 923 87 10, Факс: (+359 2) 923 87 47
, E-mail: office@lawdap.com


image

 

Даниела Доковска – съдружник, завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски»
Адвокат от 1978 г., практикува в областта на наказателното право и процес.
Един от основателите на фондация “Български адвокати за правата на човека”. Председател на Съвета на учредителите на Института по нормотворчество, член на Управителния съвет на Програмно-аналитичния център за европейско право (ПАЦЕП), член на Бюрото на секция “Правни науки” към Съюза на учените в България, член на Българската асоциация по криминология, член на Научно-методическия кабинет към Софийската адвокатска колегия. Главен редактор на списание “Адвокатски преглед” и член на редакционната колегия на списание “Съвременно право”,
Дългогодишен преподавател по наказателен процес в Софийския университет ”Св. Климент Охридски”. Член на Съвета на настоятелите на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Автор на многобройни научни публикации в областта на наказателното право, наказателния процес и криминологията.
Председател на Висшия адвокатски съвет.

 

image

 

Георги Атанасов – съдружник, завършил Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1992 г., практикува в областта на гражданското право и процес, облигационното право, търговското, банковото и дружественото право, приватизацията. Специализиран в процесуалното представителство в съдебни и арбитражни производства.
Университетски преподавател по гражданско и търговско право, заместник-председател на Научно-методическия съвет към Софийската адвокатска колегия. Автор на публикации в тези области.
Преди вписването му като адвокат е бил председател на Районния съд – Исперих, председател на Пети районен съд – гр. София, заместник-председател на Софийския градски съд.


image

 

Ина Лулчева – съдружник, завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1986 г., практикува в областта на наказателното право и процес.
Един от основателите на фондация “Български адвокати за правата на човека”. Автор на публикации в областта на наказателното право и наказателния процес, член на Научно-методическия съвет към Софийската адвокатска колегия.

image

 

Цветана Чуклева – съдружник, завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1978 г., практикува в областта на гражданското право и процес, търговското, банковото и дружественото право.
Преподавала “Основи на правото” в Университета за национално и световно стопанство. Член на Централната избирателна комисия за избор на предзидент – 1991 и 2006 г., член на Централната избирателна комисия за избор на членове на Европейския парламент от Република България – 2007 г.

image

 

Васил Т. Василев – съдружник, завършил Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1997 г., практикува в областта на наказателното право и процес.
Преди вписването му като адвокат е бил ръководител на Пета районна прокуратура – София и журналист.
Автор на книги, публицистични и научни статии.
Член на Научно-методическия кабинет към Софийската адвокатска колегия.

image

 

Йорданка Вандова – съдружник, завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1977 г., практикува в областта на наказателното право и процес.
Един от основателите на фондация “Български адвокати за правата на човека”. Автор на публикации в областта на наказателното право и наказателния процес, член на Научно-методическия съвет към Софийската адвокатска колегия.

image

 

Димитрина Атанасова – съдружник, завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1991 г., практикува в областта на гражданското право и процес, облигационното право, търговското и дружественото право, приватизацията.
Преди вписването й като адвокат е работила като юрисконсулт.

image

 

Вяра Мукова – съдружник, завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1993 г., практикува в областта на гражданското право и процес, търговското и дружественото право, приватизацията, нестопанското и кооперативното право.
Член на Настоятелството на Фондация “Български център за нестопанско право”.

image

 

Михаил Бояджиев – съдружник, завършил Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 1995 г., практикува в областта на приватизацията и търговското право, енергетиката, енергийната ефективност, преките чуждестранни и местни инвестиции, ценните книжа, малките и средни предприятия, влогово-кредитнитe кооперации, юридическитe лица с нестопанска цел, консултиране при подготовката и управление на проекти финансирани от USAID и Европейския съюз и реализиране на политики в обществена полза.
Автор на публикации за правното положение на нестопанските организации.
Завършени обучения и получени сертификат по трансфер на технологии, Rice University, Хюстън, САЩ, сертификат по нормотворчество в подкрепа на неправителствените организации, Международен правен институт, Вашингтон, САЩ, сертификат по “Управление на проекти”, USAID, Вашингтон, САЩ, Диплома по “Съдебна и правна система на Европейския съюз, Университет Нанси, Франция.
Член на Съвета на Учредителите и Управителния съвет на Фондация „Помощ за Благотворителността в България”.


image

 

Петър Антонов – съдружник, завършил Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.
Адвокат от 1999 г., практикува в областта на гражданското право и процес, търговското право, преките и непреки чуждестранни инвестиции, ценните книжа, преобразуване на търговски дружества, приватизационни и концесионни процедури.

image

 

Златка Стефанова – завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски»
Адвокат от 1998 г., практикува в областта на наказателното право и процес.

image

 

Георги Сланчев – завършил Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 2002 г., практикува в областта на гражданското право и процес, в търговското, дружественото право, режима на обществените поръчки.
Завършил курс по арбитраж и алтернативни способи за разрешаване на спорове, организиран от Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, курс по основи на американското право, организиран от Колумбийския университет в Ню Йорк и Университета в Лайден, Холандия.

image

 

Яна Даскалова – завършила право в Университет Париж І Пантеон Сорбона, специалност “Бизнес право, банково и данъчно право”. Защитила дипломна работа на тема “Международни цесии на вземания”. Завършила общ курс по право на интелектуалната собственост, курс по авторско право и сродните му права, курс по авторско право и електронна търговия и лятно училище по интелектуална собственост, организирани от Международната академия към Световната организация по интелектуална собственост.
Адвокат от 2006 г., практикува в областта на гражданското право и процес, в търговското, дружественото и банково право, право на интелектуалната собственост и Интернет.

image

 

Иглика Василева – завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски»
Адвокат от 2007 г., практикува в областта на наказателното право и процес.

image

 

Ирина Недялкова – завършила Юридическия факултет на Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Адвокат от 2007 г., практикува в областта на гражданското право и процес, търговското и дружественото право, правните аспекти на търговията с ценни книжа.
Магистър по международно бизнес право на Централноевропейския университет, Будапеща, с дипломна работа по проблемите на капиталовите пазари и сравнително-правния режим на хедж фондовете, диплома по право на ЕС и международно бизнес право от „Т. М. К. институт Ассер” – Хага.

image

 

Никола Атанасов – завършил Юридическия факултет на Нов Български Университет.
Адвокат от 2007 г., практикува в областта на наказателното право и процес.

image
image

Висш адвокатски съвет
Софийска адвокатска колегия
Висш съдебен съвет
Върховен касационен съд
Върховен административен съд
Конституционен съд
Арбитражен съд при БТПП
Камара на частните съдебни изпълнители
Нотариална камара
Административен съд
Апелативен съд
Софийски градски съд 
Софийски районен съд
 
 

 

пейст: http://www.lawdap.com/team_bg.php



Гласувай:
5



1. godlieb - УСПЕХИ!
06.06.2012 04:05
ПО ПРАВАТА НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1946604
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6567
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930