Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2012 01:35 - КОЙ КАЗА НЕ! НА РАСИЗМА - ЦСКА, ЛОКО ИЛИ ПЛОВДИВСКАТА ПОЗ(Л)ИЦИЯ <ЗА И СРЕЩУ> РАСИЗМА
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2726 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 28.03.2012 08:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Изявление на ЦСКА относно расисткия скандал с Присо и арестуваните армейски фенове
 
Расизмът според ООН, е расова дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цвета на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.
image image Un Afro-Amйricain buvant de l"eau uniquement rйservйe aux gens « de couleur » (colored men), en 1939, а Oklahoma City.    Ръководството на ЦСКА излезе с обръщение към футболна България относно случилото се след вчерашния мач на армейците в Пловдив срещу местния Локомотив. Както е известно, няколко армейски запалянковци бяха прибрани от пловдивската полиция след сбиване с фенове на смърфовете, а за капак на всичко местното МВР арестува и играча на червените Нджонго Присо. ЦСКА обаче пита защо няма арестувани привърженици на Локо Пд за боя с феновете на червените, за хвърлените бутилки по масажиста на тима от София, за расистките обиди към Присо и за атаката на неназовани лица срещу Присо в тунела на "Лаута".

                                        Уважаеми дами и господа,                                                                                                             
ПФК ЦСКА София надделя безапелационно над Локомотив Пловдив, но някои обстоятелства около победата оставиха в нас - ръководството на клуба, както и у милионите ни привърженици, горчиви нотки на възмущение и няколко въпроса, на които досега не получаваме никакви отговори! Нашият клуб не може, а и няма как да остане безучастен, след като у нас остава натрапчивото усещане, че единствено ние търпим негативи преди, по време, и след края на мача в парк "Лаута".
    Как иначе да си обясним факта, че само наши фенове са били задържани в близост до стадиона в Пловдив, при положение, че е имало сбиване с поддръжници на Локомотив? Как да тълкуваме и липсата на арестувани лица за хвърлени камъни и бутилки по наши състезатели, по време на самата футболна среща? Какво е последствието за така и незаловеното лице, намиращо се в сектор А, което нацели с шише в главата един от масажистите на отбора ни Асен Терзиев? Защо няма нито един арестуван привърженик на Локомотив Пловдив за масовите прояви от тяхна страна, на откровен расизъм в най–бруталните му форми, по адрес на състезтеля ни Нджонго Додинг Присо? Безспорен факт, който се видя и чу от цяла България, благодарение на прякото телевизионно излъчване на мача. Как и защо, след като въпросният ни футболист напусна пределите на терена, пред и в тунела водещ към съблекалните, около него имаше струпване на хора, които нямаха работа там? Не идват ли и от тях грозните провокации и повече от явни ругатни към Присо? Огорчението от натрапчиво демонстринаната расова нетърпимост въз основа, единствено на цвета на кожата на Присо, е огромно. Няма и как всички ние в ПФК ЦСКА, да не се чувстваме съпричастни към който и да е човек, обиждан по този вулгарен, антиспортсменски и личностен начин. Още повече, че 2012-та е годината на УЕФА, която тече изцяло под мотото "НЕ на расизма"!                                                                Искрено се надяваме да получим адекватни отговори на поставените от нас въпроси. Подобни инциденти не бива да се повтарят не само по родните стадиони, но и на което и да е обществено място в България. Всички ние в ЦСКА, искаме равенство и еднакъв критерий за всеки, но не само на думи. Защото иначе, както и в случая, се чувстваме като единствените потърпевши. А като най-титулуваният клуб с авторитет, международно признание, и многобройни успешни резултати, категорично няма да оставим случилото се без последствия. За целта ще търсим правата си, настоявайки за прилагане на норми, правила и закони, спрямо приетите разпоредби в държавата ни и обществото. Без капка колебание, и с дълбока убеденост в компетентността на институциите на всякакво ниво в Република България.
                                                        ПФК ЦСКА ЕАД




Гласувай:
12



1. анонимен - Области на действие за борба срещу расизма, антисемитизма и всички форми на дискриминация Влияние зона Флаг на Франция Франция, Harlem D&#233;sir Основана 1
27.03.2012 01:58
SOS Расизъм
Направо към: навигация, търсене
SOS Расизъм
Лого на расизма SOS
Общ контекст
Области на действие за борба срещу расизма, антисемитизма и всички форми на дискриминация
Влияние зона Флаг на Франция Франция
Личен профил
Основател Жюлиен Дрей, Harlem D&#233;sir
Основана 1984
Главната квартира Париж, Ил-дьо-Франс
Председател (д) Доминик Sopo
Мото Не пипайте моя приятел.
Сайт www.sos-racisme.org
Вижте документацията на пр
цитирай
2. анонимен - към: навигация, търсене Знак на расово сегрегиран плаж в Република Южна Африка по време на апартейда Расизмът е предразсъдък, основан на вярата, че човешките р
27.03.2012 02:10
към: навигация, търсене
Знак на расово сегрегиран плаж в Република Южна Африка по време на апартейда

Расизмът е предразсъдък, основан на вярата, че човешките раси имат физиологични особености и ярко изразени характеристики, които предопределят тяхната култура и способности. Обикновено расизмът включва идеята, че една раса е по-висша и има правото да управлява и доминира над другите
цитирай
3. kralubvel - господ-съди и прощава...
27.03.2012 02:25
простак беси, коли и убива
цитирай
4. arcaim - ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА В ПЛОВДИВ НЕ Е НА ПОЧИТ
27.03.2012 18:34
НА ЛАУТА ДАЖЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ СА КАТО ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА
цитирай
5. arcaim - Дембеле за блъскане на съдия отнесе 2 мача, Дока след удар върху състезател бе наказан 4 мача, след това намален на 2 мача. Умеем да четем между редовете.
27.03.2012 18:47
Дембеле за блъскане на съдия отнесе 2 мача, Дока след удар върху състезател бе наказан 4 мача, след това намален на 2 мача. Умеем да четем между редовете.
цитирай
6. анонимен - НАУЖКИМ...БЕЗ РОГА И БЕЗ КОПИТА
27.03.2012 19:51
Гонзо пусна ултрасите в синята съблекалня. Този случай е прецедент и е без аналог на стадион "Георги Аспарухов".Сектор "Б" излязоха с декларация, в която поставиха ултиматум на състезателите. В противен случай феновете заплашиха футболистите, че ще вземат нещата в свои ръце..
цитирай
7. avetsveti - РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ КАЗВАЛ "НЕ"...
27.03.2012 20:40
26.03 16:03 - РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ КАЗВАЛ "НЕ" НА БОРИСОВ
Автор: bosia Категория: Политика
цитирай
8. анонимен - чл. 108, ал.1 НК...схэьясдх дяшеасх
27.03.2012 21:27
"Насаждането чрез слово, печат и средствата за масова информация на етническа и религиозна омраза, подбуждането и проповядването на вражда и упражняването на насилие срещу отделни граждани или групи от населението въз основа на белези като раса, религия, етническа принадлежност съставлява престъпление от общ характер по раздел І от глава Трета на особената част на НК -- чл. 162 -- 163 НК. При определени обстоятелства, проповядването на антидемократична идеология, основана на омраза към групи хора или етноси, осъществява и състава на чл. 108, ал.1 НК".
цитирай
9. анонимен - ПОРЕДЕН ГАФ НА БФС (ПРЕЗИДЕНТ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ, БИВШ НАЦИОНАЛ ОТ ЛЕФСКИ, ТАТКО НА НАСТОЯЩИЯ НАЦИОНАЛЕН ВРАТАР НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ)
28.03.2012 09:47
ПОРЕДЕН ГАФ НА БФС (ПРЕЗИДЕНТ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ, БИВШ НАЦИОНАЛ ОТ ЛЕФСКИ, ТАТКО НА НАСТОЯЩИЯ НАЦИОНАЛЕН ВРАТАР НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ)
цитирай
10. анонимен - ...ОТ ГЕРОЙ ЛЕВСКИ КАРЛОВСКИ...ПРЕЗ ПОДЕУНСКИ МЕНТЕ-ЛЕВСКИ...ДО ЕВРО-ЦСКА БЪЛГАРСКИ
28.03.2012 10:04
...ОТ ГЕРОЙ ЛЕВСКИ КАРЛОВСКИ...ПРЕЗ ПОДЕУНСКИ МЕНТЕ-ЛЕВСКИ...ДО ЕВРО-ЦСКА БЪЛГАРСКИ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1946330
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6566
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930