Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 22:50 - ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ - МИШКУВАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МИШЛЕТА И ПЛЪХОВЕ
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 01.03.2012 22:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато цъфнат налъмите Ми - как ахкането Ми заглъхва ... е новият Ми сюжет за започналия Ми роман с една ДАДЕНОСТ, от която няма мърдане в пост-комунистическия Ми реализъм на републиката Ми.
 Някъде, някой Ми посочи този пост в Дневник.бг за това как:

"Топлофикация София" поиска счетоводителите да проверят свръх високите сметки за парно
  •  
От Дневник  Последна промяна в 23:10 на 17 фев 2012, 2116 прочитания  

 

image

Депутати ще изслушат представители на топлофикациите за цените на парното - 29 фев

Клиентите на "Бруната" са с 19% по-високи сметки за парно през януари - 24 фев

Читаво средно образование било достатъчно, за да се разбере сметката за парно - 24 фев

Около 21 хиляди абонати в София ще платят над 300 лева януарска сметка за парно - 21 фев

Семерджиев: Високите сметки за парно били заради неточни прогнози - 21 фев

И Фандъкова поиска проверка на свръхвисоките сметки за парно, били социално непосилни - 21 фев

СДС вика в парламентарна комисия министър Трайков заради високите сметки за парно - 20 фев

Сметките за парно в София за януари може да са почти двойни спрямо декемврийските - 14 фев

Сметките за парно в София през януари ще са със 17% по-високи (допълнена) - 11 фев

"Топлофикация - София" обеща бързо обслужване и мащабни ремонти - 01 фев

Всички януарски сметки за парно с ръст над 17% спрямо декември 2011 г. да бъдат проверени, поиска "Топлофикация София" от топлинните счетоводители. По този начин ще бъде потърсено обяснение защо увеличението в тези случаи и в отделни сгради е над средното за абонатите на компанията, съобщиха от там.
  На база Общите условия към договорите между "Топлофикация София" и търговците за извършване на услугата дялово разпределение на топлинната енергия между потребителите в сграда-етажна собственост компанията очаква анализите да бъдат представени до края на февруари.
   Столичната Топлофикация, която от 2011 г. също работи активно като топлинен счетоводител, вече е започнала проверката за обслужваните от нея 155 сгради. 
   От дружеството припомнят, че според данните на Изчислителния център на компанията количеството потребена енергия, отчетено по общите топломери в сградите-етажна собственост през януари, е със 17% над това за декември 2011 година.
   Независимо от по-студеното време обаче 65% от клиентите имат януарски сметки до 150 лв., твърдят от топлофикационното дружество.
   "Въпреки че "Топлофикация София" не отговаря пряко за разпределението на индивидуалните сметки в сградите, ние не можем да стоим безучастни, когато при някои от абонатите ни има ръст на сметките, надвишаващ средният от 17%. Затова в интерес на клиентите използваме правото си да поискаме от топлинните счетоводители този допълнителен анализ", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор, цитиран в съобщението.
   Според експерти на компанията в случаите със значително по-високите от очакваното сметки става дума основно или за кражба на топлинна енергия в сградите, или за некоректни промени на прогнозния дял, на базата на който се формират индивидуалните сметки на потребителите.
   Често срещана практика била потребители да заявяват пред топлинните счетоводители, че няма да ползват отопление, за да не натоварват месечния си бюджет, а всъщност консумират нормално. Така при месечните сметки тяхната консумация се разпределя и заплаща от съседите им. Впоследствие, при годишното изравняване на сметките, "отказалите се" имат да доплащат значителни суми по изравнителната си сметка и тогава имат възражения, че са принудени да отделят големи средства в средата на летния сезон. 
   От дружеството припямнот, че намаляването на прогнозния дял на абонатите може да стане само, ако молбата на абоната е подписана от домоуправителя и поне още един съсед. Какъв е делът на отделните жилища от общото потребление на сградата пък всеки може да види от справката, която пристига ежемесечно при домоуправителя. 
   Въпреки че не сме нормативно задължени, всеки месец изпращаме до близо 14 000 домоуправители в София информацията, която постъпва при нас от топлинните счетоводители, за разпределението на отчетената от общия топломер енергия по апартаменти. Така гарантираме пълна прозрачност и хората могат да видят кой каква тежест поема в рамките на отоплителния сезон и дали има притеснителни случаи в техния блок, подчертава Цветанов.
   Той посочва, че член на Асоциацията на топлофикационните дружества, "Топлофикация София" е един от инициаторите на предложения за промяна на Закона за енергетиката, с които да се криминализирана кражбата на парно. 




Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1951773
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6572
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930